Wat zijn de populairste wandelgebieden van Nederland

Elke provincie in Nederland heeft zo z’n eigen charme om te wandelen. Elke provincie biedt zoveel verschil qua natuur en landschappen. Zo blijf je elke keer maar weer nieuwe mooie plekken ontdekken dicht bij huis. Wat de populairste wandelgebieden zijn in Nederland dat lees je hier!

hikingda

Wandelen in Noord- Brabant

Noord-Brabant staat bekend om de Brabantse gezelligheid en de oude bourgondische steden. Toch zijn er ook heel veel verschillende soorten wandelroutes door de veelzijdige natuurgebieden. Er zijn hier verschillende vestigingsstadjes te vinden langs de Maas, waar je mooie wandelingen om en doorheen kan maken. Ook ligt het mooie Biesbosch gebied hier, waar de strijd tussen water en land mooi te ervaren is. De Lieropse Heide mag je ook zeker niet missen, met zijn betoverende paarse vlaktes. Of de Loonse en Drunense duinen, wat de grootste levende stuifzandgebied van West- Europa is.

Wandelen in Gelderland

De meest bekende wandelbestemming van Gelderland is zeker de Hoge Veluwe. Met zijn uitgestrekte heidevelden en veel flora en fauna te spotten, is dat ook niet zo gek natuurlijk. Ook kun je hier het Kröller- Müller museum bezoeken, wat een van de mooiste musea van Nederland is. Toch heeft Gelderland veel meer te bieden. Je kunt hier ook prachtige wandelingen maken in de Achterhoek, in bijvoorbeeld Ruurlo. Hier loopt een mooie wandelroute lang prachtige boerderijen en langs een kasteel met echte slotgracht! Ook vind je in de Achterhoek uitgestrekte bossen waar je ook talloze wandelingen kan maken.

Wandelen in Limburg

Met de prachtige heuvellandschappen, diepe kalksteengroeves, en kabbelende beekjes voelt hier wandelen meteen als vakantie. Er zijn talloze wandelroutes langs de krijtrotsen, door de bossen, langs kastelen en je kunt er zelfs een uitgestrekte wijngaard tegenkomen! Vergeet ook zeker niet het mooie Nationaal Park Maasduinen en de wandelroutes langs de Maas. Een letterlijk hoogtepunt is de wandelroute naar Vaals, het hoogste punt van Nederland!

Wandelen in Noord-Holland

Noord-Holland is van alle soorten natuurgebieden thuis. Je kunt hier een fijne wandeling maken in een van de mooie oude steden, door de polder heen of over het strand. Een van de mooiste wandelroutes loopt hier door het duingebied van Zuid- Kennemerland. De beboste binnenduinen worden afgewisseld met de schitterende duinmeren en de grote open zandvlaktes. Ook moet je niet raar opkijken als je ineens oog in oog staat met een damhert, vos of ree.