Wandelvakantie, naar welke streek ga je dan?

Wel eens nagedacht over een wandelvakantie of wandelweekend? Dan kun je dicht bij huis al mooie routes en streken vinden. Hierbij onze aanraders.

Heuvelland

In het meest zuidelijke punt van Nederland, ligt het prachtige Limburgse heuvelland voor je. Het is een veelzijdig gebied, waar je je ogen uitkijkt. Een van de mooiste landschappen vind je hier, ook wel het Geuldal genoemd. Graslanden, boomgaarden en kronkelende beekjes wisselen elkaar in dit prachtige gebied.

Drentsche Aa

Het landschap dat de gedeelde eerste plek heeft met het Geuldal in Limburg, is het beekdal van de Drentsche Aa. Het wemelt hier van de verschillende wandelroutes. Overnachten gaat hier heerlijk aan bijvoorbeeld de rand van een heideveld of in een van de authentieke dorpjes. De weidse beekdalen en de pittoreske dorpjes waar je doorheen wandelt maakt het gebied zo geliefd bij wandelaars.

De Veluwezoom

In Gelderland vind je het Nationaal Park De Veluwezoom. Dit is een van de grootste natuurgebieden in Nederland. Het staat bekend om zijn uitgestrekte heide, landgoederen en oeroude bossen. Als je wilde dieren wilt spotten of fotograferen dan is De Veluwezoom zeker een aanrader. Je komt hier geregeld een zwijn of edelhert tegen. Je hebt hier eindeloze wandel mogelijkheden die je elke keer weer doen verrassen!

De Waddeneilanden

De 5 Waddeneilanden zijn de populairste uitwaai gebieden van Nederland. Doordat je op een eiland zit heb je al veel sneller het buitenlandse vakantie gevoel. Om te wandelen is het de perfecte bestemming. De brede zandstranden en de duinen zijn gegarandeerd meer dagen wandelplezier. De natuur van de eilanden staat garant voor ruimte en rust. Je komt dus sowieso geheel uitgerust en wel terug van deze vakantie!

Zuid-Kennemerland

Spreken brede stranden en duinlandschappen je aan, maar heb je geen zin om op een boot te stappen. Dan haal je je hart ook zeker op voor het natuurgebied wat gelegen is tussen Zandvoort, Haarlem en IJmuiden. Het is een oase van rust. Ook hier vind je veel wilde dieren en leven er ruim 100 vogelsoorten! Je moet hier niet gek opkijken om tijdens je wandelroute ineens oog in oog te staan met, reeën, Schotse hooglanders, herten of vossen.

De Betuwe

Ook in Gelderland te vinden is de Betuwe. Hier vind je veel boomgaarden die prachtig in bloei staan, waardoor het zeker een aanrader is om hier te gaan wandelen in de lente. Je vindt hier ook veel mooie oude stadjes, waar het heerlijk ontspannen en vertoeven is na een dag wandelen.